What really matters

​Op onze school is veel ruimte voor taal, rekenen en de andere schoolvakken. Maar we geven onze leerlingen graag iets extra’s mee.
We hechten waarde aan een brede ontwikkeling waarin kinderen hun eigen interesses kunnen ontdekken en weten wat het betekent om deel uit te maken van een gemeenschap. Een van de initiatieven om dit te stimuleren is Atelier de Wilge, waarmee we in 2016 zijn gestart.

Tijdens een periode van drie weken kunnen de leerlingen van groep 5 t/m 8 een workshop volgen. Er is een breed en gevarieerd aanbod van activiteiten die niet vanzelfsprekend tot het gewone lesprogramma horen. Voor de komende periode is dat o.a.: leren programmeren, muziek, musical, bootcamp, mountainbiken, filosoferen, yoga, koken en timmeren.

Leerlingen worden ingedeeld in een van de workshops die ze als voorkeur hebben aangegeven. In de workshop ontmoeten ze leerlingen uit andere groepen en leerjaren, waarmee ze samen de activiteiten doen. In een aantal gevallen ligt de keuze wél al vooraf vast. Zo willen we alle groepen 6 dit jaar de Rots & Water training laten volgen. Rots en Water is een psychofysieke training die zich richt op de ontwikkeling ​van sociale competenties en weerbaarheid. In het eerste Atelier van dit schooljaar gaat groep 6A hiermee aan de slag.​

​​Wilge Atelier.pdf

​​​